2012. július 20., péntek

KICSI, BÜDÖS, DE A MIÉNK


Hungarikum rangra pályázik a 120 éves pálpusztai sajt

   
Az idén ünnepli születésének 120. évfordulóját a hungarikumok közé kívánkozó pálpusztai sajt. A patinás sajtkülönlegesség ma is állja a versenyt a hazai piacon a világhírű holland és francia termékekkel szemben, a választék határtalan bővülése sem képes letaszítani a jobb élelmiszerüzletek polcairól.
A konyhafőnök tippje: a pálpusztai zamata és gazdag íz világa akkor érvényesül igazán, ha fogyasztás előtt egy órával szobahőmérsékleten tároljuk. Az igazi ínyencek a pálpusztaihoz a cukorbetegségre hajlamos rágcsálók (hörcsögök, tengerimalacok, számára kevert takarmányból csipegetnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése